Kutu Fishing

Blogi

11. sija Kone-Sport uistelussa Patanan tekojärvellä


25.07.2016

 

Patanan tekojärvellä uisteltiin menneenä viikonloppuna Vetouistelun Pohjanmaa Cupin viides osakilpailu. Kilpailuun treenasimme kisaa edeltävän perjantain ja löysimme jopa yllättävän hyvin kalaa. 13 mittahaukea ja 1 mittakuha. Haukien keskipainokin taisi olla kahden kilon paremmalla puolella.

 

Kuten normaalisti, syönti hiljeni kisapäiväksi. Toki keli ei tehnyt hommasta helppoa, kun lämpötila oli koko päivän n. 25 asteessa ja tuultakaan ei välillä ollut ollenkaan. Kisassa uistelimme säipillä, joten kala väisti helposti venettä. Kisapäiväksi otimme käyttöön vielä taaksekkin 6 metrin vavat.

 

 Rapean kokoista treenihaukea

 

Aloitimme kisan järven eteläpäädystä, kuten lähes kaikki muutkin säippäveneet. Kilpailu alkoi todella nihkeästi, kun ensimmäisen kahden tunnin jälkeen meillä ei ollut mitan mittaa. Kisan puolen välin aikoihin saimme ensimmäisen mitta-ahvenen ja siitä melko pienellä aikavälillä 4 mittahaukea, joista suurin oli n. 3 kg kala ja toiseksi suurinkin oli 2,5 kg kala. Tämä teki todella hyvää, kun tiedossa oli, että paljoa kalaa ei puntarille tarvitse.

 

Kisan lopussa palasimme vielä aloituspaikkaan ja saimme viimeisellä tunnilla vielä mitta-ahvenen ja kaksi mittahaukea. Lopputuloksena siis 6 mittahaukea ja 2 mitta-ahventa. Puntarille mennessä ei tunnelmat olleet korkealla, mutta jälleen tässä kisassa pääsi lähelle top 10 sijoitusta reilun 10 kg säkillä. Meidän kalojen yhteispisteet olivat 10770 ja sillä irtosi 11. sija. Veneitä oli mukana yhteensä 45.

 

 Treenikuha

 

Sijoitus teki hyvää meidän Cup-tilanteelle. Sijoituksemme on tässä vaiheessa 2., mutta yhteistuloksista jätetään toki 3 huonointa kilpailua pois. Meillä on tällä hetkellä 4 kohtuullista sijoitusta, joten vielä yksi sijoitus top 10 joukkoon pitäisi jäljellä olevista kolmesta osakilpailusta onnistua saamaan. Toki tilanne voi muuttua vielä täysin. Tässä vaiheessa meillä on kuitenkin jo paremmat pisteet kuin viime vuoden lopuksi.


Takaisin blogiin

#kutufishing

Kutu Fishing Periscopessa
Pohjanmaan Mainosteippi Lowrance Electronics Kurre Erä ja Kalastus - Vaasa Karilainen - Vauhtia Vapaa-aikaan Korjaushitsaus Koskinen Islure vieheet