Kutu Fishing

Blogi

Kevään avausreissu Parainen-Nauvo seudulle


18.04.2016

Kevään avausreissun teimme Paraiselle ja kalastimme sielä 4 päivää. Kolme päivää kalastimme Paraisten vesistöjä ja yhden päivän Nauvon vesistöjä. Paikat olivat meille viime vuoden syksyn reissulta tuttuja. Toki nyt keväällä tilanne ottipaikkojen suhteen saattaa olla täysin eri.

 

Reissuun lähti mukaan myös Team Abu Carcian Jani Haavisto omalla veneellään ja meiltä koko tiimi. Ensimmäisen päivän minä kalastin Janin kanssa. Päivä alkoi hienosti, kun päivän toisesta paikasta saimme heti useamman hauen, suurimpana 92cm. Sen jälkeen hiljeni täysin emmekä onnistuneet enää kalaa löytämään. Toisesta veneestä tuli puolen päivän aikaan viesti: 8,8kg käytetty veneessä. Kyseessä on Juhon uusi heittoennätys!

 

Toisena päivänä minä ja Anssi lähdimme koluamaan ennestään tuntemattomia paikkoja hieman ulommille vesille Paraisella. Kalaa löytyi sieltä täältä yksittäisiä, mutta monen paikan kaloja ei löytynyt. Sitten tulimme yhteen lahteen, johon tuuli sopivasti kävi. Täältä aloimme lähettämään myös live-kuvaa. Paikasta saimme 5 haukea, joista suurimpana Anssin 6,9kg. Kala oli myös Anssille uusi heittoennätys! Myöhemmin emme enää kalaa saaneet ja myös toisella veneellä oli koko päivän todella hiljaista.

 

Kolmantena päivänä siirryimme Nauvon suuntaan. Todella vaikeaa oli kalojen löytäminen myös täältä. Heti ensimmäisestä lahdesta Jani sai toisella heitollaan 6,4kg hauen ja Anssi sai perään myös hauen. Oli odotettavissa hyvä päivä, mutta ensimmäisen lahden jälkeen hiljeni. Jossain vaiheessa Juho ja Jani onnistuivat löytämään pikkuhauelle sopivan paikan, josta he kepittävät toistakymmentä kohdekalaa, pieniä tosin. Minä ja Anssi kierreltiin monenlaisia paikkoja, mutta sopivaa tuuli-vedenlämpö-vedenkirkkaus yhdistelmää oli hankala löytää. Vedenlämmöt vaihtelivat paikasta riippuen 5-9 asteen välillä. Yhdestä lahdesta saimme kuitenkin 5,7kg hauen ja muutaman pienemmän.

 

Viimeinen päivä jälleen Paraisella, mutta tuuli oli sotkenut veden todella sameaksi ja kalan löytäminen oli hyvin vaikeaa. Ensimmäisestä ankkurista saimme Anssin kanssa 4 haukea, mutta siihen saldo sitten jäikin. Vajaan päivän jälkeen nokka kohti Pohjanmaata.

Seuraavaksi kalastamme siis Hong Kong - Daiwa Haukihaasteessa. Paikkaa ei ole vielä päätetty, mutta jossain Pohjanmaan suunnalla joka tapauksessa.

 

 


Takaisin blogiin

#kutufishing

Kutu Fishing Periscopessa
Pohjanmaan Mainosteippi Lowrance Electronics Kurre Erä ja Kalastus - Vaasa Karilainen - Vauhtia Vapaa-aikaan Korjaushitsaus Koskinen Islure vieheet