Kutu Fishing

Blogi

Kilpailukauden avaus Porissa Pihlavanlahti Cupissa


15.05.2017

Kautena 2017 emme ole kauheasti vielä ehtineet käymään vesillä. Ainoastaan kaksi uistelupäivää sekä muutamia heittokalastuspäivää. Hetken mielijohteesta päätimme lähteä avaamaan kilpailukauden merelle Pihlavanlahti Cuppiin, joka käydään Porin edustalla. Kilpailuaika oli vähän normaalia pidempi 8 tuntia.

 

Kilpailuun lähti Mika ja Anssi ja mukaan saimme myös Eero Eerikäisen ja Aleksanteri Hietankankaan, joilla on näiltä vesiltä parista syksykisasta kokemusta ja jonkin verran menestystäkin. Monista muista cupeista poiketen Pihlavanlahti Cupissa kärkisijat vallataan varsinkin keväällä lohikaloilla. Tiedossa oli nytkin, että lohia varmasti tulee, mutta suuntasimme meille mieluisamman (lue: helpomman) kalan perään matalaan.

 

Vajaalla kymmenellä veneellä oli sama suunnitelma eli haukea matalasta. Ja koska matalan paikat tällä kisa-alueella oli melko vähissä, niin kaikki veneet aloittivat samasta paikasta. Kaksi veneistä, me mukaan lukien, säipillä ja loput plaanareilla. Vettä alueella oli 0,5 – 1,2 m. Ensimmäistä kalatapahtumaa saimme odottaa yllättävän kauan ja katselimme kun muiden veneessä haavi heilui. Noin tunnin uistelun jälkeen osuimme jonkinlaiseen haukipesään, kun käytimme nopeasti 4 haukea veneessä.

 

Jatkoimme sitkeästi saman alueen uistelua noin puolet kilpailusta. Puolen välin aikoihin meillä oli haukea n. 30 kiloa. Päätimme siirtyä kiertelemään lähellä olevia saaria ja rantoja. Heti kun pääsimme heinikon reunaan, alkoi tapahtua. Saimme tuntiin useamman mitan ja kun kalojen keskipainokin oli neljän kilon luokkaa, alkoi näyttää vähän paremmalta.

 

Kun oli kaksi tuntia kisa-aikaa jäljellä, loppui meiltä yksinkertaisesti vedettävät paikat. Emme lähteneet sokkona yrittämään, kun kisa-alueen tuntemus oli kuitenkin todella heikko. Päätimme jauhaa samoja alueita loppuajankin, mutta saimme ainoastaan yhden mittahauen tänä aikana.

 

Sitten oli aika siirtyä punnitukseen. Lohia oli onnistunut saamaan 5 venekuntaa ja haukea oli yhdeksällä venekunnalla. Meidän tuloksena oli 60 kiloa haukea. Kappaleita oli 20, joten keskipainoksi tuli mukava 3 kiloa. Seassa ei kuitenkaan ollut yhtään todella isoa vaan kaikki olivat tasaisen suuria. Juha Mutasen venekunta oli onnistunut saamaan hieman enemmän haukia kuin me, mutta meillä oli kuitenkin toiseksi suurin haukisäkki ja sillä irtosi 5. sija. Hieman jälkikäteen harmittaa, kun OPM-passia ei tullut ajoissa tilattua…

 

Seuraavan kerran kilpaillaan jo tulevana viikonloppuna, kun Pohjanmaa Cup tärähtää käyntiin Alajärvellä.


Takaisin blogiin

#kutufishing

Kutu Fishing Periscopessa
Pohjanmaan Mainosteippi Lowrance Electronics Kurre Erä ja Kalastus - Vaasa Karilainen - Vauhtia Vapaa-aikaan Korjaushitsaus Koskinen Islure vieheet