Kutu Fishing

Blogi

Kivi- ja Levalammen heitto/uistelukisa


06.07.2014

Kivi- ja Levalampi on ainut järvi, mistä meidän venekunnalla on hyvä tuntemus. Juholla on mökki tekojärven rannalla ja aina välillä käymme sielä "virkistäytymässä". Järvi on todella pieni ja matala. Kantoja on myös mukavasti jätetty pohjalle, joten viehemenetyksiäkin tulee, jos paikoista ei ole tietoa.

 

Ennen kilpailua kävimme edellisenä iltana pikaisen treenin vetämässä ja kalaa löytyi tutuista paikoista. Yksi "uusi" paikka myös löytyi, josta päätimme aloittaa lauantain kilpailun.

 

Kilpailussa oli mukana vajaat 30 venekuntaa. Aloituskiihdytyksessä paikallinen hurja sai Bellansa sellaiseen liitoon, että saimme tyytyä taka-aalloissa ajamiseen. 

 

Kalaa alkoi kilpailussa nousta tasaisen varmasti. Ensimmäistä paikkaa kiersimme reilun tunnin ja oli aika siirtyä Juhon mökin eteen. Eikä aikaakaan, kun keulakutosessa kävi näyttäytymässä arviolta +5kg hauki. Ei pysynyt kiinni, mutta toinen kierros samasta kohdasta ja toisen puolen keulakutonen taipui. Anssi kepitti kyytiin mukavan 5,6 kiloisen hauen ja tilanne alkoi vaikuttamaan hyvältä. Muutamia rinkejä vielä paikalla, mutta päätimme siirtyä toiseen paikkaan, kun aluetta oli jo kiertänyt melko aktiivisesti viime vuosien kilpailun voittajavenekunta.

 

Aivan järven perältä kantojen seasta saimme veneeseen 3 ja 2,5 kiloiset hauet ja muutamia pienempiä. Hauen keskikoko tässä järvessä kun on sellaiset 200g. Alamittaa kisassa ei ollut. 

 

Kalaa tuli tasaisesti koko kilpailun ajan, mutta suurempia ei enää tullut. Oli aika siirtyä punnitukseen. Heti jonossa kävi selväksi, että voittoon pussimme ei riitä, kun katselimme edessä olevan pussia. Ja sieltä löytyikin kolme yli viiden kilon haukea, joka on tästä järvestä kyllä todella kova suoritus!  Näillä + muutamalla muulla hauella irtosikin voitto tuloksella 23 300g.

 

Tuloksemme 21 440g riitti tällä kertaa sijalle 3. Väliin kiilasi vielä useiden edellisvuosien voittajavenekunta Korpela - Koski. Heille jäimme ainoastaan 980g. Kolme ensimmäistä venekuntaa erottuivat melko selvästi, kun neljäs sija meni tuloksella 14 220 ja viides sija 10 550.

 

Hieman jäi hampaankoloon, koska tämä on ainut kilpailu, missä olemme vahvoilla vesistötuntemuksen kanssa. Mutta tuloksemme oli kuitenkin hyvä eikä eroa jäänyt paljoa. Ensi vuonna paremmalla tuurilla voittoon!


Takaisin blogiin

#kutufishing

Kutu Fishing Periscopessa
Pohjanmaan Mainosteippi Lowrance Electronics Kurre Erä ja Kalastus - Vaasa Karilainen - Vauhtia Vapaa-aikaan Korjaushitsaus Koskinen Islure vieheet