Kutu Fishing

Blogi

Lappajärvellä ensimmäisen kerran top-10 sijoitus


12.07.2016

Pohjanmaa Cupin neljäs osakilpailu vedettiin edellisen osakilpailun tapaan Lappajärvellä. Tällä kertaa kisa-aika oli 12-22, joten töitä sai tehdä kymmenen tuntia. Treenasimme pelkästään perjantaipäivän ja löysimmekin hyvin haukea. Toki mitalliset kuhat (45cm) olivat jälleen kateissa, vaikka niitäkin yritettiin. Haukia saimme kuitenkin sen verran hyvin ja kun keskipainokin läheni kolmen kilon luokkaa, oli taktiikka helppo päättää.

 

Lauantain kisassa lähdimme siis yrittämään haukea. Aloitimme vetämään seitsemän metrin vesialuetta ja heti kun ensimmäinen setti oli vedossa, niin narulta lähti. Heti mitta kyytiin, joten kilpailu sai hyvän alun. Tämän jälkeen hiljeni kuitenkin ja ensimmäisestä paikasta taisimme saada n. 5 mittahaukea.

 

Toisen täpin vetäminen alkoi myös lupaavasti, kun heti saimme myös täältä mitan. Aluetta jauhoimme lähes kisan loppuun asti ja mittoja oli tässä vaiheessa 15. Kalojen keskikoko oli vaan käsittämättömän pientä, kun mittakalojen keskipaino oli n. 1,4 kiloa ja suurinkin oli vain 2,2 kiloa. Yleensä tällaisilta vesialueilta keskipaino menee helposti kahden kilon paremmalle puolelle.

Seuraavalle paikalle siirryimme kilpailun viimeiseksi tunniksi. Tämäkin paikka sai unelma-alun, kun saimme heti kaksi mittaa kyytiin. Jatkoimme jauhamista ja saimme vielä muutaman mitan. Yhteensä saimme kilpailussa 20 mittaa, joista yksi meni kuitenkin hylkyyn sen kutistuessa 1mm alamittaiseksi.

 

Ajoimme rantaan ja totesimme, että vajaan 30 kilon säkillä on turha jäädä odottelemaan palkintosijoja. Lähdimme jo ajelemaan kotia kohti, kun saimme kanssauistelijalta viestiä, että olimme 10. Monilla oli siis ollut vaikeaa, joten ajoimme palkintojenjakoon ja saimme myös toisen OPM-leiman tälle kaudelle.

 

Kilpailuun olemme todella tyytyväisiä, mutta toisaalta harmittaa, kun emme onnistuneet yhtään isompaa haukea saamaan. Muutama kilokin olisi nostanut sijoitusta oleellisesti. Mutta kokonaisuutena pitää olla tyytyväinen, kun tänä vuonna Lappajärveltäkin olemme alkaneet samaan jonkinlaisia sijoituksia. Viime vuoden paras sijoitus kolmesta Lappajärven kisasta oli 27. Tämän vuoden kisoista sijoitukset ovat nyt 14. ja 10.

Cupissa tilanne säilyi erittäin hyvänä ja ero kärkeen kapeni. Olemme edelleen kolmantena. Toki loppupisteisiin jätetään mukaan 5 parasta sijoitusta, joten tilanne tulee vielä muuttumaan. Seuraavaksi uistellaan vaihteeksi säipillä matalassa Patanan tekojärvellä 23.7.


Takaisin blogiin

#kutufishing

Kutu Fishing Periscopessa
Pohjanmaan Mainosteippi Lowrance Electronics Kurre Erä ja Kalastus - Vaasa Karilainen - Vauhtia Vapaa-aikaan Korjaushitsaus Koskinen Islure vieheet