Kutu Fishing

Blogi

Pohjanmaa Cup Kuhalordista podiumsijoitus!


29.08.2016

Kuhan vetouistelu on meille ollut haaste ja kisamitallista (45cm) emme ole oikeastaan yhtään onnistuneet ennemmin saamaan, joten päätimme tähän kisaan panostaa vähän tavallista enemmän. Mika ja Anssi kuluttivat kesälomaansa Lappajärvellä ennen kilpailua kolme päivää ja tässä ajassa oli tarkoitus löytää edes jonkin verran mittakuhaa.

 

Ensimmäinen treenipäivä oli vain muutaman tunnin iltapisto, mutta siinäkin ajassa pääsimme vähän hajulle että mistä ja millä mittakuhaa voisi tulla. Toisen treenipäivän tavoitteena oli vetää kisa-aika eli 10.00-16.00. Mittakuhaa alkoi heti alussa tulemaan ja sitä tulikin päivän mittaan tasaisesti. Päivä oli hyvä lopettaa vähän kello 16 jälkeen verkkoon ajolla. Mittakuhia kävi päivän mittaan veneessä 11 kappaletta ja mittahaukeakin mukavasti.

 

 Mittakuhaa löytyi treeneissä mukavasti

 

Viimeisenä treenipäivänä tarkoitus oli vetää vastaavia syvyysalueita muualla päin järveä. Keli oli todella tyyni ja kun kisapäiväksi luvattiin myrskyä, ei treeneissä löydetyillä paikoilla välttämättä ole juurikaan merkitystä. Viimeisenä treenipäivänä saimme kuitenkin 6 mittakuhaa.

 

 Tauko treenien välissä..

 

Kisapäivänä todellakin oli myrsky ja aloitussiirtymällä sai mukavasti vettä aalloista päälle. Toki siirtymän olisi voinut tehdä myös järven ”suojaisemmalla” puolella, mutta luukutimme tylysti keskeltä selkää. Ehkä ensi kerralla olemme tässä fiksumpia… Aloituspaikkaan kuitenkin ehdimme juuri siirtymäajan loputtua ja vehkeet sai laittaa heti vetoon. Nopeasti kävi selväksi, että tuulen puolella on mahdotonta vetää, joten suuntasimme suojaisemmalle rannalle. Ensimmäiseen tuntiin saimme heti 2 mittakuhaa ja tuntui että kalaa oli samoilla alueilla ja samassa syvyydessä kuin treeneissä. Vedimme koko kisan hyvin pientä aluetta edestakaisin ja onnistuimme saamaan 9 mittakuhaa. Haukiakin tuli muutama.

 

 Vaikka kuvasta ei aaltoja erota niin hyvin, oli keli todella raju koko kisan

 

Puntarille tullessa selvisi, että kuha ei muilla ole ollut hyvällä purulla. Yksi kuhistamme oli kutistunut alamittaiseksi ja lopputuloksemme oli 6770g kuhaa ja 8040g haukea. Tällä irtosi kisassa toinen sija! Täytyy olla todella tyytyväinen tulokseen, kun kerrankin treeneissä löydetyt kuviot toimi. Uistimista meillä varsinkin Isluren Tuikkarin XL shallow -malli toimi loistavasti takilassa. Samalla uistimella saimme lähes puolet kuhistamme.

 

Cup-tilanteelle sijoitus ei tehnyt juuri mitään muutosta, kun myös Lehdon ja Huhtalan venekunta paransivat omaa huonointaan. Viimeisessä kisassa Toisvedellä pitää tulla onnistuminen ja muilla pitää olla epäonnea, jotta voisimme vielä nousta kolmen joukkoon cupissa.

 


Takaisin blogiin

#kutufishing

Kutu Fishing Periscopessa
Pohjanmaan Mainosteippi Lowrance Electronics Kurre Erä ja Kalastus - Vaasa Karilainen - Vauhtia Vapaa-aikaan Korjaushitsaus Koskinen Islure vieheet