Kutu Fishing

Blogi

Pohjanmaa Cupin Kuortane-Uistelusta tuloksena kakkossija


08.08.2016

Vetouistelun Motonet Pohjanmaa Cupissa oli vuorossa kuudes osakilpailua, joka uisteltiin Kuortaneenjärvellä. Järveen tutustuimme viime vuonna ensimmäisen kerran ja saimmekin todeta, että mittakala on siellä todella tiukassa. Treeniä emme tämän vuoden kisaan ehtineet juurikaan vetämään. Vedimme puolen päivän treenin kisaa edeltävänä perjantaina ja saaliiksi saimme kaksi mitta-ahventa.

 

Kisapäivän taktiikaksi valitsimme ns. tuplatekniikan. Eli ensin säipillä matalaan haukea yrittämään ja sen jälkeen plaanarivehkeillä väliveteen ahvenen perään. Toki viime vuonna saimme myös matalasta ahventa, joten sitäkin lähdimme heti alussakin yrittämään. Kisapäivälle ennustettiin lähes tuuletonta keliä, mutta aamulla saimme huomata, että järven pinta on rikki.

Kisa alkoikin todella hyvin, kun ensimmäisen tunnin jälkeen meillä taisi olla 2 mitta-ahventa sekä 2 mittahaukea igloossa. Toisella tunnilla tuuli yltyi paikoin melko kovaksi ja aloimme rummuttamaan tuulen puolen kivikkoisia rantoja. Kivien seasta nousi yllättävän hyvin mittakalaa.

 

Kisan puolessa välissä meillä oli 6 mittahaukea ja 4 mitta-ahventa. Päätimme siirtyä pykälää syvempään veteen plaanareilla, kun tuuli tyyntyi. Lyhyen vedon jälkeen langalta hyvä lähtö ja yli kahden kilon hauki kyytiin. Samalla tunnilla saimme vielä 2 mitta-ahventa ja kun kaksi tuntia oli kisaa vielä jäljellä oli tuloksenamme 7 haukea ja 6 ahventa. Kisa oli aina ollut todella vähäkalainen, joten hyvässä vauhdissa olimme.

 

Loppuajaksi teimme vääriä valintoja ja kahdelle tunnille saimme ainoastaan yhden mitta-ahvenen. Loppu hieman latisti tunnelmaa, mutta puntarille saapuessa huomasimme, että muilla oli ollut todella vaikeaa. Juuri kukaan ei ollut onnistunut järvestä kalaa hyvin saamaan. Harju tokikin oli taas taikonut tuohon syöntiin käsittämättömän kuhapotin 4280g, jolla kertoimien jälkeen tulos yli 20 000 ja kisan voitto. Me hyvänä kakkosena perässä kisan suurimmalla yhteispainolla 11 123g haukea ja 2000g ahventa. Tulos ahvenen kertoimen jälkeen 17 123. Seuraavat sijat menivät tämän hetken pistetilanteessakin top-3 veneille Lehdolle ja ahvenen sielunelämän ymmärtäneelle Huhtalalle.

 

Pistetilanteessa olemme tällä hetkellä mukavasti neljäntenä. Pisteisiin lasketaan siis 5 parasta mukaan ja nyt kun huonoin on jo pudotettu pois, on tilanne vähän realistisempi. Cupin voitto alkaa olla taas jo varma Harjulle, mutta me taistelemme vielä jopa kakkossijasta.


Takaisin blogiin

#kutufishing

Kutu Fishing Periscopessa
Pohjanmaan Mainosteippi Lowrance Electronics Kurre Erä ja Kalastus - Vaasa Karilainen - Vauhtia Vapaa-aikaan Korjaushitsaus Koskinen Islure vieheet