Kutu Fishing

Blogi

Pohjanmaa Cupin avauksesta 18. sija - Pohjanmaa-Cup Alajärvi


17.05.2015

Alkuperäinen juttu:

http://kilpauistelu.blogspot.fi/2015/05/pohjanmaa-cup-alajarvi-kilpailu.html

 

Edessä oli siis kauden avauskoitos ja kaikilla sormet syyhysivät isojen haukien toivossa. Treeneissä kalaa oli kuulemma siis noussut aivan mahdottomia kaloja ja suuria kerroinhaukia, joten tiedossa hieno koitos, siitä ketkä löytävät kalat, tai ovat ne jo treeneissä löytäneet.

Kilpailuun saapui hyvät 60 venekuntaa joiden turvin lähdettiin siirtymään kohti kalapaikkoja. Aloituspaikkamme oli yllättävän rauhallinen, sillä sinne ei saapunut yhtään raippavenettä, joten saimme rauhassa alkaa kepittämään haukia kyytiin. Valitettavaa oli vain se, että hauet olivat tässä kohtaa suu kiinni ja ensimmäinen tunti oli vaikea ja igloossa taisi kopistella vain kolme hakkia. Ja nekin sen kokoisia, että pyrstön pisin uloke juuri ja juuri rikkoi 55cm rajan. Siirryimme siis kakkospaikkaan, josta onnistuimme kepittämään hyvät  neljä haukea, mutta tämäkin paikka kuivui käsiin nopeaan.

Jatkoimme myllytystä eteenpäin, mutta valitettavan hiljaista tuntui olevan, joten otimme taas siirtymän torstaisille paikoille. hiljaiselo vain jatkui täälläkin ja käsittämättömän pientä kalaa nousi veneeseen. Kävimme vielä tämän torstaisen lahden jälkeen kopaisemassa erään heinikon, josta olimme kalaa menneinä aikoina nostaneet yllättvänkin hyvin. Täältä taisimme nostaa mitan ja 3-4kg kala kävi pyöräyttämässä uistinta, joten heitimme tässä vielä pari lenkkiä, mutta aivan turhaan. Aikaa oli mennyt reippaasti puolet kisa-ajasta ja ainoa mikä igloossamme painoi olivat sen sisälle olevat jäät.

Sellulahden suulla törmäsimme Pasin venekuntaan, mutta ei pojillakaan hyvältä näyttänyt. Hetken matkaa uistelimme säipät toistemme suussa, mutta ilmeisesti "tatsi" oli molemmilla hukassa, sillä haavi pysyi hyvin vankasti molemmilla telineessä. Pasi kääntyi kuitenkin jossain välissä ja me jatkoimme matkaa seuraavaan lahteen, josta saimme edes jonkinverran elämää kepittäen nelisen mittaa ripeään tahtiin, mutta valitettavan nopeasti tämänkin lahti hiljeni, joten päätimme alkaa paikkailemaan ja kisakellokin näytti aikaa enää tunnin verran.

Viimeinen tunti aivan penkin alle ja lopputulokseksi tuli n. 17 mittaa ja 18 290p. Täytyy sanoa, että tuli oltua aivan hukassa koko päivä, sillä puntarille pamautetiin useita kerroinhaukia matalamiesten toimesta ja päivän parhaasta tuloksesta vastasi yksi Suomen parhaista haukivenekunista, Isä, Poika ja Pyhä Henki aka. Sillanpäät tuoden vaa'alle 50kg puhdasta kalaa ja tähän vielä lisättynä kerroin niin voitto liikeni pisteillä 59 340p Täytyy ainoastaan todeta, että paljon on vielä opittavaa!

Tulokset ja kuvia löytyyPohjanmaa-Cupin uusilta nettisivuilta:
http://www.pohjanmaacup.fi/

 

- Eero


Takaisin blogiin

#kutufishing

Kutu Fishing Periscopessa
Pohjanmaan Mainosteippi Lowrance Electronics Kurre Erä ja Kalastus - Vaasa Karilainen - Vauhtia Vapaa-aikaan Korjaushitsaus Koskinen Islure vieheet