Kutu Fishing

Blogi

Pohjanmaa Cupin avauksesta Alajärveltä neljäs sija


23.05.2016

Pohjanmaa Cupin avauskilpailu kilpailtiin jälleen Alajärvellä. Viime kausi oli meille ensimmäinen ja silloin tutustuimme järveen ensimmäistä kertaa. Tänä vuonna treenit jäivät todella vähäiseksi veneen myynnistä johtuen. Eli Busterimme meni kaupaksi ja tilalle tuli pykälää suurempi Silver Hawk CC 540. Suuremmasta koostaan huolimatta vene sopii hyvin myös säippätouhuihin.

 

Perjantaina pääsimme järvelle kello 15 aikoihin, jolloin pääsimme myös ensimmäistä kertaa testamaan uutta venettämme. Korjaushitsaus Koskinen teki jälleen kaiteet ja Pohjanmaan Mainosteippi hoiti teippauksen. Kiitos molemmille pikaisista aikatauluista! Vesillä lähinnä säädimme telineitä ja testailimme muutenkin venettä. Kalapaikkojen katselut jäi vähemmälle.

 

Lauantain sää ei vaikuttanut mitenkään lupaavalta, kun taktiikkamme oli lähetä hakemaan haukea matalasta säipillä. Lähes tuuleton keli ja aurinko ei yleensä ole hyvä yhdistelmä. Tällä kertaa kuitenkin homma meni toisin..

 

Kilpailuun lähti 60 venettä, joista ainoastaan n. 10 lähti matalaan. Ja näistä kymmenestä taisi 7 venettä aloittaa samasta lahdesta kuin me. Ensimmäiseen tuntiin emme mittakalaa saaneet, mutta toisen tunnin pienehkö tuulenvire laukaisi jonkinlaisen syönnin. Saimme pelin auki ja muutaman mitan. Tämän jälkeen hiljeni lähes kahdeksi tunniksi täysin. Mietimme jo paikan vaihtoa, mutta luotimme että jossain vaiheessa kala alkaa lahdessa syömään, koska tiedossa oli että sitä sieltä löytyy.

 

Saimme vierestä katsoa kolmen kerroinkalan (+5kg) veneeseen nostoa, jotka tulivat käytännössä samoilta ajolinjoilta, joita koko päivän olimme vetäneet. Loppua kohden aloimme saamaan mittoja ja puoli tuntia ennen loppua muut veneet saivat katsoa (ja kuunnella), kun saimme veneeseen yli 10kg hauen. Säippävehkeillä keskeltä lumpeita ja n. 80cm vedestä ottanut jätti antoi hienon vastuksen. Vielä 10 min ennen loppua saimme 3kg ja 2kg hauet veneeseen ja oli aika siirtyä punnitukseen.

 

Kalamme riittivät neljänteen sijaan ja haukemme oli kilpailun suurin. Mielenkiintoista oli että kymmenen kärjestä taisi 8 venettä olla säippäveneitä, joten ennakkoluuloista huolimatta matala oli oikea valinta.


Takaisin blogiin

#kutufishing

Kutu Fishing Periscopessa
Pohjanmaan Mainosteippi Lowrance Electronics Kurre Erä ja Kalastus - Vaasa Karilainen - Vauhtia Vapaa-aikaan Korjaushitsaus Koskinen Islure vieheet