Kutu Fishing

Blogi

Pohjanmaa Cupin toinen osakilpailu Evijärvellä


12.06.2016

Pohjanmaa Cupissa oli vuorossa toinen osakilpailu, joka uisteltiin Evijärvellä. Järvi on meille sopinut hyvin, kun viime vuonna olimme kakkonen ja kaksi vuotta sitten Pohjanmaa Cup debyytissämme olimme 11.


Treenasimme kisaan edeltävänä viikonloppuna lauantain sekä ennen kisaa perjantain. Lauantain treenissä kala oli kovalla purulla ja irrotettavana käytettiin mukava määrä mittakalaa. Haukea n. 50kg ja ahventakin mukavasti.


Perjantain treenin tavoitteena oli paikantaa kalan sen hetkinen olinpaikka ja syöntihalukkuus. Kävimme kaikki viime lauantain paikat läpi, mutta heikoin tuloksin. Ainoastaan yksi mitallinen kala kävi veneessä. Myös muilla treenaajilla oli perjantai ollut vähäkalainen, joten vaikea kisa oli tiedossa.


Kilpailu olikin juuri niin vähäkalainen kuin perjantain perusteella oli odotettavissa. Ensimmäiseen kolmeen tuntiin saimme ainoastaan yhden mitta-ahvenen. Tässä vaiheessa huhupuheiden mukaan muilla veneillä oli jo jonkin verran haukea ja ahventa veneeseen tullut. Olimme siis jotain tehneet tämän ajan väärin. Alamittoja klikkeri näytti tässä vaiheessa 25 kpl.  Päätimme kolmen tunnin jälkeen lähteä vetämään täysin erityyppisiä paikkoja.


Heti ensimmäiseltä paikalta saimmekin useamman mittahauen ja hetkellisesti kalaa tuli jopa hyvin. Puolet kisasta ei kuitenkaan riitä saamaan tarpeeksi kalaa ja tuloksemme jäi liian pieneksi. 8 mittahaukeamme ja yksi mitta-ahven kerryttivät pistepotin vajaaseen 14 000. Klikkeri näytti lopussa n. 35 kpl, joten mitalliset kalat olivat selkeästi tietyntyyppisissä paikoissa.


Tulostaso kisassa oli aiempia vuosia heikompaa, mutta tekijämiehet erottuivat taas. Meille jäi taas rutkasti opeteltavaa seuraavia vuosia varten :)

 

» Kisan tulokset ja cupin pistetilanne

 

- Mika


Takaisin blogiin

#kutufishing

Kutu Fishing Periscopessa
Pohjanmaan Mainosteippi Lowrance Electronics Kurre Erä ja Kalastus - Vaasa Karilainen - Vauhtia Vapaa-aikaan Korjaushitsaus Koskinen Islure vieheet