Kutu Fishing

Blogi

Syksyn 2014 uistelut


17.11.2014

Blogin puolella on ollut syksyllä todella hiljaista. Kalassa olemme kyllä käyneet. Syyskuun puolessa välissä Juho ja Anssi kävivät Pohjanmaa Cupin päätösosakilpailussa Patanassa. Sieltä mukavasti 1 mittakala puntarille ja tuloksena sija 29. Kaudella olimme siis kahdessa Pohjanmaa Cupin kilpailussa. Evijärvellä kävimme kesäkuussa pokkaamassa 11. sijan. Ensi kaudella on tarkoitus ainakin jossain määrin kiertää koko Cup. Haastetta riittää, kun mistään sarjan järvestä ei meillä kokemusta ole. Toki Evijärvestä ja Patanasta on tämän kauden kisat kokemuksena, mutta esimerkiksi Alajärvellä tai Lappajärvellä emme ole edes käyneet.

 

Lokakuun lopulla Mika kävi Kilpauistelublogin poikien kanssa uistelemassa Vassorissa. Haukea nousi aika hyvin, kun yhteispaino taisi olla n.80kg. Mukava oli nähdä ensimmäistä kertaa läheltä myös muiden tekemistä. Käykää lukemassa tarkempaa juttua heidän blogistaan: Kilpauistelublogi

 

Marraskuun ensimmäisenä päivänä oli uistelukisat Karvianjärvellä, jossa kävimme myös kokeilemassa miten matalasta löytyy kalaa. Löytyihän sitä, mutta keskipaino oli todella pientä ja järven tuntemattomuudesta johtuen puolet kisasta meni ajellessa turhaan. Tuloksena 10. sija kilpailussa.

 

Olemme nyt käyneet pari kertaa kisan jälkeen kokeilemassa syvemmän paikkoja järvillä ja kahden reissun top 5 kalat olivat 7.3kg, 7.0kg, 6.2kg, 5.6kg ja  4.8kg. Harvinaista herkkua, kun koko kauden olemme vetäneet matalassa.

 

Kokeilimme toisella reissulla ensimmäistä kertaa lainassa olleita kelkkaplaanareita. Hankintalistalla on jo pidemmän aikaa ollut kelkat, mutta matalan veto säipillä ja heittokalastus on vienyt kaiken ajan. Ensi kaudella on tarkoitus perehtyä tarkemminkin kelkkavetoon, koska jos kisoissa meinaa pärjätä, on hallittava sekä säippä- että kelkkaveto.

 

Paljon riittää siis vielä opeteltavaa, mutta paljon on menty eteenpäinkin tämän kauden aikana. Kautta jatketaan vielä niin kauan kunnes vedet Pohjanmaalla jäätyvät.

 

Syksyn suurimmat 7.0kg ja 7.3kg


Takaisin blogiin

#kutufishing

Kutu Fishing Periscopessa
Pohjanmaan Mainosteippi Lowrance Electronics Kurre Erä ja Kalastus - Vaasa Karilainen - Vauhtia Vapaa-aikaan Korjaushitsaus Koskinen Islure vieheet