Kutu Fishing

Blogi

Veikon Kone uistelusta 14.sija - Pohjanmaa Cupissa hallussa kolmas sija


20.06.2016

Viime vuoden Vimpelin kisan treeni oli ensimmäinen kerta, kun kävimme Lappajärvellä. Viime kaudella emme juuri tulosta saaneet kyseisestä järvestä, kun kolmen kisan paras sijoitus taisi olla nippa nappa kolmenkympin nipussa.

 

Tämän vuoden Vimpelin kisaan teimme vain yhden treenin kisaa edeltävänä lauantaina. Päätimme keskittyä täysin hauenvetoon, koska hyvällä haukipussilla on mahdollisuus kympin sakkiin. Treenissä oli tarkoitus käydä säipillä matalassa sekä plaanareilla syvemmässä. Säipillä emme mittakalaa saaneet, mutta kelkoilla haukea löytyikin kohtuullisesti ja aloituspaikka kisaan oli selvä.

 

Aloitimme kisan 6-8 metrin syvistä vesialueista ja heti alkuun saimme kaksi mittahaukea. Tästä eteenpäin mittahaukia tuli vähän turhaan hitaalla tahdilla. Alamittaista tuli reilusti. Teimme lenkin syvemmältä, jolloin saimme mitan ja päätimme laittaa vehkeet hieman syvemmälle ja kiertää 8-10 metrin vesiä. Tämä oli virhe ja emme saaneet tuntiin yhtään mitään.

Kilpailuaikaa oli jäljellä 1,5 h ja tässä vaiheessa siirryimme matalampaan veteen. Vettä oli alueilla 5-7 metriä ja kalaa alkoi tulla melko rajustikkin. Vehkeitä ei meinattu ehtiä laittaa vetoon, kun kokoajan oli kalaa kiinni. Joukossa oli myös hyvän kokoista mittahaukea.

 

Kisa-aika vaan valitettavasti loppui kesken ja oli aika siirtyä punnitukseen. 13 haukeamme ja 2 ahventa painoivat 26 940g ja tällä irtosi Veikon Kone -uistelun 14. sija 53 veneen joukosta. Tulosta voi pitää kohtuullisen hyvänä, kun Lappajärvestä ja ylipäätään plaanarivedosta tuplilla meillä on melko vähän vielä kokemusta.

 

Kokonaistilanteessa nousimme jopa kolmannelle sijalle, mutta tämä ei toki tässä vaiheessa kautta merkitse mitään. Seuraava Pohjanmaa Cupin kisa on myös Lappajärvellä 9.7.

 

» Tulokset ja pistetilanne


Takaisin blogiin

#kutufishing

Kutu Fishing Periscopessa
Pohjanmaan Mainosteippi Lowrance Electronics Kurre Erä ja Kalastus - Vaasa Karilainen - Vauhtia Vapaa-aikaan Korjaushitsaus Koskinen Islure vieheet